Для чого потрібно робити гідроізоляцію фундаменту?
Для чого потрібно робити гідроізоляцію фундаменту?
30.10.2019

Для чого потрібно робити гідроізоляцію фундаменту?

Подібний природний процес призводить до того, що цілісність бетонного фундаменту буде порушена в стислі терміни, а армуючі елементи почнуть коррозіровать, що знизить їх міцність і здатність розподіляти навантаження. Підсумком стане усадка і перекіс підстави, що викликає поява глибоких тріщин у стінах, а в самих запущених випадках навіть їх обвалення. Всередині будинку виникає вогкість і утворюється грибок, що може вкрай негативно позначитися на стані здоров'я мешканців.

На фундамент будівлі впливають грунтові води

На сьогоднішній день для закладання фундаментів використовують:

  • палі;
  • залізобетон;
  • цегла;
  • дерево.

незалежно від інтересів замовників і будівельників, ці матеріали піддаються руйнівному впливу вогкості. Тому проведення гідроізоляції потрібно обов'язково. Своїм клієнтам ми розповідаємо, які бувають фундаменти, що дозволяє підібрати основу для будь-якої будівлі:

Гідроізоляція фундаменту

  • стрічкові;
  • монолітні;
  • пальові і т. д.

Для монолітної основи сьогодні можна замовити комплексну ізоляцію, що складається з трьох етапів. Первинна ізоляція дозволяє захистити підошву від впливу грунтових вод. Вертикальну гідроізоляцію застосовують для того, щоб волога не накопичувалася в основній конструкції фундаменту. Послуга від компанії DNIPROBUD дозволить провести вторинну ізоляцію для цокольного поверху, щоб убезпечити підвал і стіни будівлі від виникнення вогкості.

Зупинившись на стрічковому фундаменті, замовнику слід виконати всі три види ізоляції, а також дренаж грунту. Створення дренажної системи навколо цоколя дозволить зберегти конструкцію фундаменту без деформацій на протязі багатьох років, що стане запорукою комфортного життя. Для пальових опор проводять два типи гідроізоляції. Первинна дозволяє захистити підошву, а вертикальна зачіпає всю конструкцію фундаменту. Деякі вважають, що опори можуть обійтися без захисту від впливу вологи. Але на практиці виявляється, що палі не менш піддані руйнуванню при постійному контакті з водою, ніж інші види фундаменту.

Матеріали для гідроізоляції фундаменту

Будівельний ринок сьогодні пропонує вибрати гідроізоляційні склади під потреби кожного замовника. Асортимент неймовірно великий:

  • бітумні мастики;
  • руберойд;
  • полімерна плівка;
  • мембрани.

Гідроізоляція фундаменту

Кожному матеріалу знаходиться своє застосування завдяки його технічним характеристикам. Ціна рідкої мастики є однією з тих причин, з яких цей матеріал особливо затребуваний. Мастика відмінно розподіляється по поверхні, але процес нанесення пов'язаний з певними особливостями, які знайомі професійним будівельникам. Рулонні матеріали універсальні, тому зустрічаються дуже часто. Вони також можуть використовуватися для гідроізоляції підвалів або підлоги перед стяжкою.

Ціна гідроізоляції фундаменту - 1-5% від суми будівництва – краще закласти в бюджет і не витрачати кошти на наслідки. Наша компанія володіє багаторічним досвідом у застосуванні гідроізоляційних матеріалів будь-якої консистенції, що дозволяє підібрати індивідуальне рішення для кожного об'єкта. Ми допоможемо придбати необхідні матеріали за вигідними цінами.