Вентиляція в приватному будинку: все, про що ви повинні знати
Вентиляція в приватному будинку: все, про що ви повинні знати
06.12.2019

Вентиляція в приватному будинку: все, про що ви повинні знати

Як краще зробити вентиляцію в приватному будинку? Подібним питанням сьогодні переймаються багато людей. Наявність вентиляції дозволяє створити всередині приміщення максимально комфортну і здорову атмосферу. Постійна циркуляція повітря гарантує достатню кількість кисню всередині будинку, а також дозволяє захистити його власників від різних небезпек, які таїть у собі брудне повітря. Вентиляція сприяє збереженню оптимальної вологості всередині будівлі, з цієї причини будинок і його власники захищені від грибка та інших неприємних явищ.

У кожної людини свої уявлення про те, якою повинна бути припливна вентиляція в будинку, тому вигідним рішенням стане звернення до фахівців, які зуміють зробити всі необхідні розрахунки і грамотно встановити обладнання. Професійний підхід DNIPROBUD до проектування скорочує витрати, вселяючи впевненість у довговічності та ефективності використовуваної вентиляції.

DNIPROBUD   будівництво будинків під ключ від А до Я, індивідуальне проектування, юридичний супровід — все з турботою про наших клієнтів.

Норми вентилювання будинку

Пристрій вентиляції повинно відповідати певним нормам. Так, приплив повітря повинен скласти 3 м3/год на кожен квадратний метр площі будівлі. План системи природної вентиляції дозволить забезпечити на кожного людини близько 30 м3 повітря на годину, що є стандартом у розрахунку на одну людину.

Коли вдасться налагодити правильний повітрообмін в будинку, його власники не будуть стикатися з неприємними запахами, що доносяться з кухні або ванній. Нерідко житловий будинок розташований недалеко від жвавих вулиць, тому його мешканці можуть стикатися з додатковими проблемами, якщо своєчасно не буде встановлена відповідна вентиляція. Як поліпшити вентиляцію будинку? Якщо ви почали задаватися таким питанням, то будівельна компанія DNIPROBUD завжди готова прийти на допомогу і реалізувати проект будь-якої складності. Правильно спланована вентиляція дозволить насолоджуватися життям, не турбуючись про якість повітря.

Типи вентиляції для приватного будинку

Якою повинна бути вентиляція? Відповісти на це питання можна тільки після того, як буде знайдено відповідне інженерне рішення. Вибір доводиться робити між природною і механічною вентиляцією. У першому випадку організація досить проста, оскільки отримати приплив повітря можна за допомогою:

  • вікон;
  • балкона;
  • дверей;
  • вентиляційних шахт.

Це найлегша схема отримання свіжого повітря, приклади якої можна помітити в кожному будинку. Для її монтажу не потрібно серйозний бюджет. Якщо будинок розташований у районі зі сприятливим навколишнім середовищем, то природна вентиляція стане відмінним рішенням.

Вибираючи механічне обладнання, необхідно розібратися з тим, як працює вентиляційна система. Саме примусову вентиляцію сьогодні рекомендує більшість фахівців. Якщо враховувати ступінь забруднення повітря у великих містах, то природний повітрообмін може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям. Особливо це стосується тих випадків, коли житловий будинок знаходиться недалеко від великого виробництва.

Встановлення штучної витяжної системи передбачає оснащення її відповідною технікою. В результаті вдасться виводити відпрацьоване повітря, наповнюючи приміщення свіжим киснем на протязі всього дня. Автоматична вентиляція влаштована таким чином, щоб виключити появу всередині будинку тих токсинів або забруднень, які знаходяться у вуличному повітрі. Для цієї мети встановлюють повітряні фільтри, які необхідно своєчасно міняти.

Обладнання дозволяє виключити появу грибкових захворювань і цвілі на стінах будівлі. У ванній більше не буде високої вологості, а з простору кухні всі неприємні запахи і конденсат будуть своєчасно відведені. Рекомендація на користь механічної системи дозволить практично не брати участь в її роботі, оскільки обладнання буде включатися у відповідний час самостійно.

Штучна вентиляція набуває сьогодні все більшої популярності. Її можна зустріти як в приватному будинку, так і у великому виробничому комплексі. Незмінним залишається свіже повітря, що наповнює простір з її допомогою. Приплив вдається забезпечити завдяки моноблочної конструкції з автоматикою. Наявність декоративних решіток забезпечує приплив повітря і його ефективне виведення з приміщення.

Як розрахувати і спроектувати вентиляцію в приватному будинку?

Нерідко можна почути запитання, де потрібна примусова вентиляція. В першу чергу вона встановлюється там, де природну систему неможливо реалізувати за тим чи іншим причин. Також механічна вентиляція потрібно для ретельного контролю над інтенсивністю повітряного обміну. З її допомогою можна рекуперованих тепло і повторно використовувати відпрацьоване повітря після його очищення.

Оптимальне рішення полягає у доповненні вентиляції системою кондиціонування. З її допомогою вдається підігріти або охолодити повітря, створивши в приміщенні оптимальний мікроклімат. У той же час покупці припускаються помилки, вважаючи кондиціонер відмінною заміною системи вентиляції. Ці види обладнання виконують зовсім різні ролі, тому не можуть розглядатися в якості альтернативи.

Проект вентиляції повинен повністю відповідати тим завданням, які були поставлені власником будинку. Він може виявитися досить складним, включаючи елементи вентиляції, кондиціонування та системи опалення. Розрахунки в процесі виконуються згідно з установленими нормами. Вони повинні бути затверджені у відповідності зі схемами розведення повітроводів.

Фахівцям потрібно підготувати локації для установки обладнання, що входить в систему вентиляції. Наші співробітники завжди обговорюють вартість вентиляції з замовником, що дозволяє знаходити недороге і ефективне рішення. Постійна взаємодія між монтажниками і проектувальником дозволяє впоратися з монтажними роботами грамотно і оперативно. Замовник у підсумку отримує цінні поради, які допоможуть правильно експлуатувати систему.

Сподіваємося, що у вас більше не виникне питання, чи потрібна вентиляційна система в сучасному світі. Про те, як краще зробити вентиляцію в приватному будинку, ви завжди можете дізнатися у наших фахівців, яким можна доручити найскладніші проекти.

Подивіться особливо популярні категорії з галереї наших проектів будинків: