Стрічковий фундамент для будинку: особливості, етапи облаштування
Стрічковий фундамент для будинку: особливості, етапи облаштування
14.11.2019

Стрічковий фундамент для будинку: особливості, етапи облаштування

Незважаючи на різноманітність варіантів, більшість замовників зупиняються на стрічковому фундаменті. Він являє собою замкнуту конструкцію із залізобетону, яка розташовується нижче глибини промерзання грунту. Стрічковий фундамент дозволяє рівномірно розподілити масу стін, перекриттів і покрівлі, виключаючи просідання або перекіс будівлі. Якщо під час закладки фундаменту будуть допущені помилки, то це призведе до появи тріщин і обвалення стін.

Види стрічкового фундаменту

Який буває стрічковий фундамент? Саме це питання цікавить клієнтів, які вперше самостійно зіткнулися з проблемами будівництва заміських будинків. Конструкція підстави може бути:

  • монолітної;
  • пальової;
  • мелкозагрубленной.

Щоб облаштувати стрічковий фундамент, на болотистому грунті, використовуються палі. Даний будівельний матеріал також відмінно підходить для регіонів з високою рихлість грунту. Фахівці компанії DNIPROBUD зуміють правильно спроектувати фундамент, щоб замовнику не довелося стикатися з негативними наслідками. Стовпи закладають на кутах і стиках будівлі, де перетинаються відразу кілька стін. Ці місця створюють підвищене навантаження, для розподілу якій і використовують палі. На першому етапі потрібно підготувати ями, в які заливають бетон під палі. Далі потрібно підготувати траншею для створення піщаної подушки. Сипучий матеріал важливо утрамбувати і залити водою, щоб досягти максимальної щільності. Тільки тепер можна встановлювати опалубку, здійснювати армування фундаменту і заливки бетону.

Стрічковий фундамент

Мелкозаглубленний фундамент

Цей варіант застосовується у випадку, коли мова йде про важких спорудах. Коли Розмітка фундаменту буде завершена, можна копати траншею глибиною до 50 см. На підошві створюють піщану подушку, поверх якої встановлюють опалубку. Стрічковий мелокозаглубленный фундамент являє собою жорстку раму, яка зберігає стійкість навіть під час сезонних зрушень грунту.

Етапи зведення стрічкового фундаменту

Монолітне підстава стрічкового фундаменту відмінно підходить для будівництва дачних будиночків, гаражів або інших невеликих будівель. У процесі закладання повинна бути сформована залізобетонна смуга, яка не повинна перериватися на всій протяжності периметра будівлі. Для пристрою подібного підстави повинна бути вирита канава, яка залягає нижче точки промерзання грунту на 25-30 див. Заливка бетону здійснюється тільки після підготовки гравійно-піщаної подушки. Для загального зміцнення конструкції використовується армування. Особливо ретельно слід підійти до обв'язки кутових елементів. Якщо купити стрічковий фундамент у нас, то можна отримати впевненість у тому, що всі роботи будуть виконані оперативно і грамотно.

Опалубка фундаменту монтується тільки після завершення всіх попередніх етапів. Для цієї мети використовуються дерев'яні дошки, з яких збивають щити. Конструктивні особливості опалубки визначаються в залежності від тиску і товщини стін будівлі. Якщо замовити будівництво у професіоналів, ціна буде повністю відповідати якості робіт. Ми подбаємо про те, щоб вентиляція, комунікація і фундамент зводилися з дотриманням встановлених вимог. Послуга нашої компанії дозволить завершити роботи оперативно, щоб власники змогли швидше в'їхати в свій новий комфортабельний будинок.